söndag 25 januari 2009

Dagens favo

1970 är/var ju ett optimalt år. Kanske mest för att jag är född det året. Jag vet inte om man skall kalla sig ung eller gammal. Erfaren är nog den benämningen som passar bäst på mig i alla fall. 1970 var för övrigt det året SVT började med sändningar i färg...
Ok, nog med all ointressant data. Vi kör en grym låt istället.. (åxå denna från 1970)

Mack Rice- Three People In Love

tisdag 20 januari 2009

Dagens favo

(If Loving You Is Wrong) I Don't Want To Be Right är ju en hit från 70-talet med Millie Jackson. Låten finns med på hennes platta Caught Up från ´74.
Isaac Hayes och Al Green är bara två av flera andra artister som gjort sina egna tolkningar av detta klassiska Stax-nummer. Fugees tog dock och samplade Ramsey Lewis version i Fu-Gee-La.

Ramsey Lewis- If Loving You is Wrong, I Don't Want To Be Right

http://www.youtube.com/watch?v=NKTAWHRa-0c

fredag 16 januari 2009

Dagens favo

Alla eller möjligen många har väl någon gång gått och nynnat på Snap´s The Power. Här har det samplats från en av tidernas bästa sångerska, nämligen Jocelyn Brown. "I Got The Power" finns med i hennes Love´s Gonna Get You Baby.
Snap fortsatte under 90-talet att släppa många klassiska clubhitar. Rhythm Is The Dancer är en av dessa och samplingen finner du här....

Newclues- Auto Man

http://www.youtube.com/watch?v=cMtl4bEAwK8

onsdag 7 januari 2009

Dagens favo

Mother´s Finest gjorde bl. a Baby Love som är jävligt groovy men kanske en aning uttjatad. Gruppen har gjort en hel del bra funk/rocklåtar. Lyssnade på Mtume häromdagen och låten Love Changes lät misstänkt bekant. Visar sig att det Jamie Foxx Feat. Mary J. Blige samt Kashif & Melissa Morgan sitter i samma båt.

Mother´s Finest- Love Changes

http://www.youtube.com/watch?v=q3F8tcvLHA4