söndag 28 februari 2010

Dagens favo

För första gången i år så tror jag faktiskt att våren är på väg. De stora drivorna med snö på tomten börjar så sakteliga att töa bort. Ingen stor vårflod ännu men man vet väl aldrig. Vissa åtaganden har man ju, som att klippa/beskära äppelträden t. ex. Detta görs vanligtvis i Januari men med tanke på den strama vintern så var det dags igår för denna uppgift.
A Tribe Called Quest- Bonita Applebum (sampl. Carly Simon-Why)
http://www.youtube.com/watch?v=9MBTBe7890k

lördag 27 februari 2010

Dagens favo

Satt uppe halva natten och följde damernas curling-final mellan Sverige och Kanada. Var det värt mödan? Kommer världen att bli bättre nu när Sverige har segrat? Vem vet? Jag är i alla fall trött som ett helt ålderdomshem idag.
Apropå curling så försiggår ju detta dagligen hos alla föräldrar som vill sina barn sitt bästa. Hur gjorde ungarna förr i tiden när dom skulle till sin träning? Inte var det någon uppstressad morsa som valde att köra två mil för att deras avkomma skulle få roa sig (eller möjligen bli en världmästare på sikt). Mig veterligen så tog ungen buss eller varför inte sin cykel.
Rain Bow's Valley- Do It For The Children

fredag 26 februari 2010

Dagens favo

Visst blir man glad eller ibland både besviken och frustrerad när man följer sina svenskar i OS i Vancouver. Är man stolt över att vara svensk eller skäms man? Kan man kalla oss patrioter? Att vara svensk betyder hur som helst mycket för oss och det var idag 1658 som freden i Roskilde gjorde att vi skåningar kunde räkna oss som svenskar.
Joe Smooth- Promised Land
http://www.youtube.com/watch?v=V09x2y9MHbA

torsdag 25 februari 2010

Dagens favo

Sent om sides så var jag igår och kollade in filmen Avatar i 3D. James Cameron har vekligen lyckats med mycket men handlingen och slutet blev tyvärr uppenbart väldigt tidigt. Hur som helst så verkar J Cameron äga en stor portion med fantasi som kan få gigantiska smurfer att bli så mänskliga och man blir faktiskt riktigt berörd vid flera tillfällen. Hela storyn är egentligen väldigt häftigt ihopasnickrat med influenser från science-fiction, indisk mytologi och äldre inhemska kulturer. Det faktum att J Camron ligger bakom filmer som Aliens, Terminator, The Abyss och Titanic gör att många bitar faller på plats.
Asha Bhosle- Yeh Mera Dil Pyar Ka Diwana (Samplad av Black Eyed Peas i Don´t Phunk With My Heart)
http://www.youtube.com/watch?v=oJZDHBTEAC8

onsdag 24 februari 2010

Dagens favo

Idag firar MFF 100 år. Grattis!
Jag är ingen älskare av Techno men det är svårt att inte bli lite exalterad...
Zombie Nation- Kernkraft 400

tisdag 23 februari 2010

måndag 22 februari 2010

Dagens favo

Efter ha kollat på OS i Vancouver och bevittnat alla dessa, framförallt svenska krascher så blir man ju lite tveksam över de risker som våra olympier tar. Även om rodelkillen tyvärr avled, så anser jag att riskerna i Formel 1 är än värre men som sagt det gäller ju att ha lite tur också.
Ta Niki Lauda t. ex, den österrikiske Formel 1-föraren, som kraschade som in i helevete på Nurburgring 1976. Han hade en JÄKLA tur... Det kostade ju bara ett öra eller så...
Steve Miller Band- Fly Like An Eagle

söndag 21 februari 2010

Dagens favo

Både norges kung Harald den V och vår ursvenske Börje Ahlstedt fyller idag år.
Vem skall bort?
Ni som tittar på OS i Vancouver, kan nog omöjligtvis ha missat herrarnas skidor igår.
Snacka om dramatik. Drama= Dramaten= Börje Alstedt.
Norge. Norrmännen långt från medalj. Northug=Kung?=Nej
King Bee- Back By Dope Demand (f.ö samplad av Herbie Hancock´s Wiggle Waggle)

lördag 20 februari 2010

Dagens favo

Snö, kramsnö, blötsnö, tö och is.
Nu vill jag ha lite sol istället men i ärlighetens namn tror jag att det kommer att dröja ett tag till.
I väntan på våren och den efterlängtade solen så får vi väl bra acceptera årstiden. Vi tar och lyssnar till en av 70-talets bästa tjejgrupper Isis och deras låt April Fool. Tunga grejer!!
Isis- April Fool

fredag 19 februari 2010

Dagens favo

En av Motown´s största artister fyller idag 70 bast. Grattis till Smokey Robinson.
The Pasadenas släppte 1988 låten Tribute (Right On) och i låttexten omnämns många av de stora artisterna från förr.
The Pasadenas- Tribute
http://www.youtube.com/watch?v=UrTnoulVGXY

torsdag 18 februari 2010

Dagens favo

Nattarbete är ganska påfrestande. Du blir asocial, äter sämre och sover sämre. Det finns väl tusentals undersökningar som tyder på att nattarbete inte är en hit. Personligen tycker jag det är pest. Om jag skall hitta några fördelar i dagens läge så är det nog de nattliga OS-sändningarna från Vancouver som möjligen kan väga över till fördel.
Faithless- Insomnia

onsdag 17 februari 2010

Dagens favo

Häromdagen var det Kalla och nu är det skidskytten Ferry som gäller. Starkt jobbat!
Kanske har han fått sina krafter från sin fru Heidi som är världsmästare i armbrytning. Eller är det något magiskt med personer från Storumans kommun??? Även Ingemar Stenmark, Stig Strand och Anja Pärson är ju från trakten..
Bryan Ferry- Let´s Stick Together

tisdag 16 februari 2010

Dagens favo

Tågkrasch, valfusk, CSN-fusk, Röda Korset´s krognotor, Afghanistan, pyromaner, snö, snö, snö och sist men inte minst Höglunds sparkning från Förkväll.
Mitt i detta elände går lilla söta Charlotte Kalla och blir guldmedaljös i OS. Undrar vilket som kommer att minnas om 10 år?
Från Kalla till Kallur är det inte så långt. Tvillingarna Jenny & Susanna blir idag 29 år och här kommer dagens vinkling...
Twin Hype- Do It To The Crowd

måndag 15 februari 2010

Dagens favo

OS i Vancouver har inte precis blivit den medaljfesten som svenskarna hade önskat. Fel väder, fel valla, skador etc sägs vara orsaken. Inte heller våra nordiska grannar har väl levt upp till förväntningarna vilket kanske är en liten tröst för oss svenskar.
Idag är det för övrigt Serbiens nationaldag. Ifrån grannlandet Montenegro kommer en cool kille vid namn Janko Nilovic. Han stack som ung till Paris och gjorde musik som ingen annan....
Janko Nilovic- Soul Impressions

söndag 14 februari 2010

Dagens favo

I Dag är det Alla Hjärtans Dag. En bra affär för alla handlare och kanske en chans att styrka kärleksbanden mellan varandra.
I grund och botten kan det ju faktiskt röra sig om ett Amerikanskt jippo. Vad kan passsa bättre än gruppen Heart´s Crazy On You....

lördag 13 februari 2010

Dagens favo

Grattis till Pierluigi Collina som idag fyller 50 bast. Collina var en av världens mesta och bästa fotbollsdomare men fick enligt regelboken gå i pension vid 45-års ålder.
Bull & The Matadors- Funky Judge

torsdag 11 februari 2010

Dagens favo

Idag är det 20 år sedan Nelson Mandela släpptes ut efter 27 års fängelsevistelse. Fem år tidigare samlade Little Steven ett helt gäng artister för att belysa de negativa aspekterna av Apartheid.
Artist United Against Apartheid- Sun City

tisdag 9 februari 2010

Dagens favo

Idag är det Apollonia´s dag. Vem minns inte Apollonia 6 från filmen Purple Rain. Egentligen var Prince dåvarande flickvän Vanity, tänkt för rollen som Apollonia men efter ett jäkla liv blev det Patricia Kotero som fick rollen.
Vanity själv (som för övrigt var skitsnygg) hamnade i ett crackmissbruk och är idag en gravt njursjuk individ som funnit Jesus. Vanity´s mest kända akt är väl Nasty Girl från 1982 men hon har även medverkat i b-filmerna Action Jackson och The Last Dragon....

måndag 8 februari 2010

Dagens favo

Idag är det tre år sedan Anna Nicole Smith tog sin sista överdos. Tragisk historia men hela hennes liv var väl fullt med konstigheter.
Maze Feat. Frankie Beverly- Southern Girl

söndag 7 februari 2010

Dagens favo

Idag är det Richards dag.
Vi uppmärksammar mannen som står för det svenskaste vi vet, nämligen: Du Gamla, Du Fria.
Richard Dybeck skrev vår Nationalsång 1844.
Från Sverige til Swedien blir dagens vinkling. Bruce Swedien är en svenskättad ljudtekniker/musikproducent som väl mest är känd för sitt jobb på Michael Jacksons Thriller.

lördag 6 februari 2010

Dagens favo

Om Bob Marley hade varit i livet så hade han idag fått gå i pension. Bobban gick ju tragiskt bort 1981 efter en lång tids kamp mot cancern. Hans musik lever dock vidare i hög grad.
Bob Marley- Could You Be Loved

fredag 5 februari 2010

Dagens favo

Tog och körde hem till Renegade igår. Vi gick igenom gamla urklipp, bilder och kickade gamla hederliga vinylplattor till en god kopp kaffe. 100% Nostalgi & Supertrevligt!
Beverley Knight- Flavour Of The Old School

torsdag 4 februari 2010

Dagens favo

Då vi har "dagens datum-temat" bakom oss är det nu bara att köra på med fet musik.
Idag tänkte jag att vi skulle uppmärksamma Rod Temperton som låg bakom det mesta och det bästa i 80-talets favoritgenre.
Jag säger bara; Thriller, Rock With You, Yah Mo Be There, Stomp och The Secret Garden.
Listan kan ju göras oändlig men det är onekligen en svårslagen repertoar.
Nu kör vi något med hans eget band Heatwave istället.
Heatwave- Turn Around

onsdag 3 februari 2010

Dagens favo

Fan vad tiden rinner iväg. Idag har t. ex Paulo Roberto hunnit bli 41 år. Vem kunde tro att han, mer än 20 år efter Stockholmsnatt skulle stå som programledare för Robinson.
Chris Lancelot- Ensam Kvar

tisdag 2 februari 2010

Dagens favo

Idag är det Kyndelsmässodagen. Jesus bars fram i templet och en hundans massa ljus tändes för honom, detta 40 dagar efter hans födelse. Så mina vänner, tänd upp lite ljus där hemma och mys till det i vintermörkret.
Shirley Bassey- Light My Fire

måndag 1 februari 2010

Dagens favo

Idag har Max namnsdag.
Kommer att tänka på de gamla Mad Max-filmerna. Litet av en Mad Max-replika är väl 2pac´s video till California Love.
Låten innehåller sampling/lyrics från Ronnie Hudson & The Street People- West Coast Poplock