tisdag 31 augusti 2010

Dagens favo


KULTVARNING!
Låt oss b-boys (och alla andra för den delen...) ta oss tillbaka till 1985 och London Hippodrome när det legendariska eventet Electro Rock ägde rum.
Jag vet inte hur många gånger jag har sett filmen som ung. Utvecklingen har sannerligen gått framåt men känslan är absolut densamma....
The Willesden Dodgers- Gunsmoke Breakout
och ett litet videoklipp som bonus förståss...

söndag 29 augusti 2010

Dagens favo

Efter en lång tids spekulationer så är Zlatan´s övergång till Milan äntligen ett faktum. Zlatan har både hyllats och sågats under sin tid i Barcelona. Pep Guardiola har väl inte riktigt kunna hantera denna Rosengårdskille och det är han som får ta på sig ansvaret att deras förhållande nu tar slut. Det är väl bara att hoppas att vår egen guldklimp får spelglädjen tillbaka så att han kan frälsa det svenska landslaget i alla fall. Till slut vill jag bara gratulera AC Milan som kommer att få en av världens bästa spelare i sin trupp.
War- Why Can´t We Be Friends

lördag 28 augusti 2010

Dagens favo

Gurli´s namnsdag idag...
"I met this little gurli, her hair was kind of curly......"
Run DMC- It's Tricky
och så samplingen såklart...
The Knack- My Sharona

fredag 27 augusti 2010

torsdag 26 augusti 2010

Dagens favo

Valsedeln damp ner i brevlådan idag.
Pajkastningen är nu i full gång. Frågan är rött eller blått?
The Honey Drippers- Impeach The President (Samplad av "typ alla")

onsdag 25 augusti 2010

Dagens favo

Tiden bara rusar iväg. Redan den 25 Augusti. Sir Sean Connery har hunnit bli 80 år.
Edwin Starr- 25 Miles (1969)
och 20 år senare hjälpte han tjejerna från London....
Cookie Crew- Got To Keep On

tisdag 24 augusti 2010

Dagens favo

Efter gårdagens explosionsartade ilska så skall jag försöka återgå till gamla goda takter. Låt oss gå tillbaka till 1975 när Labi Siffre släppte albumet Remember My Song. På plattans b-sida´s första spår finner vi "The Vulture". Mycket nöje!
Det luktar Jamiroquai lång väg.....
Labi Siffre- The Vulture
http://www.youtube.com/watch?v=2DByyEuYEvc

måndag 23 augusti 2010

Dagens favo

Jag har blivit våldtagen!
Inte kroppsligen men min älskade bil har blivit det. Så jäkla mycket jobb för att sedan få en sisådär 200 spänn på någon sunkig loppis eller av någon annan skum och ohederlig snubbe. Själv måste jag kontakta både Polisen och försäkringsbolaget. Bilen måste tas till verkstaden, en ny bilstereo måste köpas och till sist vem i hela världen skall städa ur min bil på alla dessa glasskärvor.

Du ditt lowlife som slog in rutan på min bil och stal min bilstereo, må du brinna i helvete! Hoppas att du drabbas av den svåraste och mest obotliga sjukdom i världen och om inte detta biter på dig så hoppas jag dig all olycka framöver. Om jag hade fått tag i dig så lovar jag inför gud att du hade fått be om nåd så har jag inte sagt för mycket. Utöver detta så hoppas jag att din familj drabbas av satans besvärjelse.
LL Cool J- Can´t Live Without My Radio

söndag 22 augusti 2010

Dagens favo

Trettio år på nacken men Triumph ÄR fortfarande en helt briljant platta. Dedikerades för övrigt till deras mamma Katherine. Svårt att välja spår men....
The Jacksons- Everybody

lördag 21 augusti 2010

Dagens favo

Dagens födelsedagsbarn är ingen mindre än Usain Bolt som idag blir 24 år. Även om han förlorade sist mot Tyson Gay så är det Usain Bolt som innehar världsrekordet på både 100 (9.58) och 200 meter (19.19).
James "D Train" Williams- Runner
http://www.youtube.com/watch?v=1Vd0w1oP_UY

fredag 20 augusti 2010

Dagens favo

Födelsedagarna bara haglar. Idag har turen kommit till lille Olof som nu blivit stor. Kärt barn har många namn säger man ju och det kan passa denne man. Olof, Elof, Capey, Supersporm och sedan i somras så går han även under den adlade titeln Kungen av Prins Bernhard Nightclub.
Tyvärr har jag problem med en krånglande kärra, så jag kan inte överraska med en god tårta eller något annat födelsedagsaktigt. Skulle gärna villa gratta dig personligen men det får bli så här istället....
Jose Feliciano- I Wanna Be Where You Are (Original Michael Jackson)

torsdag 19 augusti 2010

Dagens favo

Bill "I did not have sexual relations with that woman" Clinton har faktiskt födelsedag idag. Han fyller inte jämnt men Bill är en skön snubbe ändå...
Bill Withers- Grandma´s Hands
och så samplingen såklart
Blackstreet- No Diggity

onsdag 18 augusti 2010

Dagens favo

Har inte så mycket att säga idag så jag tycker att vi fortsätter i sann funk-anda och kör ett av världens fetaste funkspår någonsin, enligt mitt tycke förstås...
Carl Carlton- Sexy Lady

tisdag 17 augusti 2010

Dagens favo

Total Contrast måste ha varit det absolut mest hippa 1985 i denna musikgenre. Superhitarna "Takes A Little Time" och "Hit And Run" är och kommer att förbli odödliga. Total Contrast är dock mer än dessa två spår....
Total Contrast- What You Gonna Do About It

måndag 16 augusti 2010

Dagens favo

Idag kan det bli svårt att välja. Skall Madonnas 52-årsdag firas eller skall vi hedra Elvis som skulle blivit 75 år idag.
Valet är superenkelt. The King is The King!
Elvis- In The Ghetto

söndag 15 augusti 2010

Dagens favo

65 millimeter regn i lilla Malmö!
Regnet tog väl till viss del udden av den årliga femkampen under släktträffsdagarna. Gårdagens tävlingar i kluriga rebusar och musikkunskap innebar att ställningen mellan de tre lagen var mycken jämn när kvällen avslutades på bästa sätt med pilsner och en supergod nattakorv. Denna morgon inleddes med en hotellfrukostlik tillställning för att litet senare övergå i fullt allvar. Lagen var taggade inför den tredje grenen som var att vika pappersflygplan och sedan flyga längst. Vårt lag vann grenen och vi kunde nu eventuellt känna en viss vinstvittring. Nervositeten tilltog under nästa gren som var att slå i en spik i en bräda på kortast tid. Vårt lag slutade tvåa och nu visste vi att om vi bara fixade den sista grenen så skulle vi äntligen stå som vinnare. Vår lagkapten avgjorde här i sista momentet och glädjen var total. Sålunda ett bra slut på detta års släktträff.
The Mohawks- The Champ

lördag 14 augusti 2010

Dagens favo

Då har det idag blivit dags för den årliga släktträffen. Synd med regnet bara, annars brukar det bli skojsiga lekar utomhus. Kanske blir det brännboll ändå, fast med regnkläder då. I vilket fall som helst så blir det jättetrevligt att få träffa alla igen. Är släkten värst eller är det kanske så att släkten är bäst??
Family Stand- Ghetto Heaven

fredag 13 augusti 2010

Dagens favo

Ännu ett styrkepass avklarat. Jag måste dock ordna med lite passande och inspirerande musik. Varför inte lite dansk dynamit?
Safri Duo- Rise (Leave Me Alone)

torsdag 12 augusti 2010

Dagens favo

För mig är Quincy Jones närmast en guru.
1989 släpptes albumet "Back On The Block" och i låten "Secret Garden" hade Quincy plockat samman gräddan av de bästa manliga rösterna någonsin (Al B. Sure, James Ingram, El' Debarge & Barry White). Detta ÄR utan tvivel världens bästa lugna låt.
Frågan är dock om inte Quincy lånade lite inspiration från Prince Phillip Mitchell......
Quincy Jones- The Secret Garden
och så Quincy´s eventuella inspirationskälla...
Prince Phillip Mitchell- Make It Good

onsdag 11 augusti 2010

tisdag 10 augusti 2010

Dagens favo

Jaha, då är årets andra pass på gymmet avklarat. Det känns absolut förnedrande att behöva kämpa som en galärslav med så ringa vikter. Det dåliga samvetet kryper bara närmare. Varför orkar en man i sina bästa år inte pallra sig till gymmet, en till två gånger i veckan? Hur många timmar går det på ett dygn? Jo, tjugofyra. Om du arbetar åtta och sover sex timmar då har du tio timmar kvar att förbruka på dygnet. Till vaddå? Man kan ju inte uppriktigt mena att man skulle äta middag i tio timmar, eller hur?
The Menahan Street Band- Going The Distance

måndag 9 augusti 2010

Dagens favo

Efter en lång och arbetsam dag på jobbet var det så dags att stressa in på Coop Forum. - Vad fan skall man ha till middag? Denna ständiga fråga. Butiken var som vanligt full av folk med sina numera rullande matkorgar och överfyllda kundvagnar. För att inte snacka om den stressade ensamstånde mamman i ett slitet linne och mjukisbrallor som förgrymmat skällde på det totalt utröttade och nyhämtade barnet från dagis. Även den glada pensionären, som för övrigt aldrig är glad var där. Iklädd den sedvanliga kappan från 40-talet (fastän det är närmare 25 grader idag)och på ständig jakt på röda prislappar.
-Jag gör det lätt för mig idag (igen), tänkte jag och gick med raska steg till delikatessen för att fixa en grillad kyckling eller nåt. Nåt blev Spareribs. Ett bra val i alla fall. Nock sjutton hamnade jag sedan även denna dag i fel kö. Konstigt nog tänkte jag på Triss-reklamen och "att plötsligt händer det", ni vet från den där reklamen när en ny kassa öppnar. I denna stund skedde detta fenomen också men...... jag tog inte chansen utan fick stå kvar där i denna förbannade kö, snällt och artigt bara vänta på min tur....
Bob Marley- Waiting In Vain

lördag 7 augusti 2010

Dagens favo

Idag är det inte bara lördag utan även Dennis namnsdag. En Dennis som förtjänar att nämnas är Dennis Coffey.
Dennis Coffey- Gimme The Funk

fredag 6 augusti 2010

Dagens favo

Grattis Inez på namnsdagen!
Eddie Bo and Inez Cheatham- Lover & A Friend
och så samplingen...
Fat Joe- Watch The Sound (feat. Grand Puba & Diamond D)

torsdag 5 augusti 2010

Dagens favo

Jag var och klippte mig idag efter jobb. Skön känsla det där att slippa att gå med en hjälm på huvudet. Larry Graham & Co ( Graham Central Station) har gjort en låt som heter "Hair" men eftersom den låten inte har någon större plats i mitt hjärta så tänkte jag bjuda på en alldeles briljant låt vid namnet "The Jam" som bl. a Soul II Soul dundersamplade till "Back To Life" och "Keep On Moving".
Samplingen höres vid cirka 5.07 in i låten. Var så goda!!!!
Graham Central Station- The Jam

onsdag 4 augusti 2010

tisdag 3 augusti 2010

Dagens favo

Nu börjar jag förstå vilket otroligt flyt jag har haft med val av semesterveckor i sommar....
First Choice- Let No Man Put Asunder

måndag 2 augusti 2010

Dagens favo

Alla svenskar inklusive mig själv hade nog inga större förhoppningar om en medalj i friidrotts-EM. Nu jag lyfter på hatten för Emma!
The Jacksons- Jump For Joy

söndag 1 augusti 2010

Dagens favo

Jag missade D Train igår pga jobb. Hur skall jag orka leva vidare? Får väl köra en trevlig låt istället..
Finis Henderson- Skip To My Lou